Kantoor bouwen: 4 zaken waar je goed op moet letten
Wil je een kantoor bouwen? Dan zijn er heel wat zaken waar je op moet letten. Denk aan het opstellen van een begroting, het bepalen van de inrichting en natuurlijk ook de mate van duurzaamheid die nodig is om je kantoor toekomstbestendig te maken. Fraanje helpt ondernemers van A tot Z met het bouwen van hun kantoor. Dat doen we vanaf de tekentafel tot de oplevering en alles daar tussenin. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Lees dan hieronder verder.
Wil je een kantoor bouwen? Neem contact met ons op voor meer informatie!
+31 (0) 113 61 55 00
Wat kost een kantoor bouwen?
De prijs van een nieuw kantoor hangt sterk af van de omvang, het ontwerp en de wensen en behoeften die daarbij horen. Sommige ondernemers kiezen voor een goedkope optie zoals prefab bouw, anderen willen liever maatwerk. Een groot voordeel van een kantoor bouwen is dat je als ondernemer helemaal zelf kunt kiezen wat je graag wilt. Niet alleen op het gebied van omvang en ontwerp, maar ook op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en uitstraling.
Wil je graag weten welke prijs je kunt verwachten? Dan is het eerst zaak dat je je verdiept in je wensen en de mogelijkheden die er zijn. Hieronder vind je daar meer informatie over.
4 zaken waar je goed op moet letten
Het bouwen van een kantoor is een complex proces. Je hebt grond nodig, vergunningen, een begroting en natuurlijk ook een kundige aannemer die alles in goede banen leidt. Om je een goed beeld te geven van wat je kunt verwachten, stippelen we hieronder een stappenplan voor je uit. Dit stappenplan helpt je op weg om de juiste aannemer te kiezen en niets over het hoofd te zien met betrekking tot de bouw van je kantoor.
1. Treed in conclaaf met je accountant (en de bank)
Zonder goede begroting lopen je plannen gegarandeerd in de soep. Zorg dus dat je eerst bij je accountant langsgaat om te ontdekken wat je te besteden hebt. Je kunt eventueel een lening afsluiten bij de bank, maar ook daarvoor moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. De accountant kan je hierbij helpen. Op die manier weet je waar je grens ligt en wat je financieel kunt besteden aan de bouw van je kantoorpand.
2. Denk vooraf goed na over duurzame oplossingen
Een duurzaam kantoor is een toekomstbestendig kantoor. Zeker met de steeds strenger wordende regels vanuit de overheid en de EU. Zorg dus dat je nieuwe kantoor op duurzame wijze wordt gebouwd. Dit bereik je door goede isolatie aan te brengen, zonnepanelen op je dak te plaatsen en je pand eventueel zelfs nul-op-de-meter te maken met een warmtepomp of zonneboiler. Vaak kan een bouwbedrijf je hierbij helpen. Fraanje heeft jarenlange ervaring met duurzame bouw en staat al geruime tijd te boek als een echte voorloper op dit gebied.
3. Maak een berekening van de ruimte die je nodig hebt
Veel ondernemers maken de kapitale fout om een te klein kantoor te laten bouwen. Dit gaat vaak een jaar of twee goed, maar daarna wordt het vanwege personeelsgroei te krap. Dat is erg zonde, want hierdoor moet er vaak bijgebouwd of zelfs verhuisd worden. Kies daarom liefst voor een kantoor waarin ruimte is voor groei. Op die manier heb je lang plezier van je werkruimte, ook wanneer het personeelsbestand zich uitbreidt.
Denk ook goed na over wat er waar in je kantoor thuishoort. Het is verstandig om samen met een architect of bouwkundig tekenaar te bepalen waar de ingangen komen, waar de kantine en de kantoorruimte wordt geplaatst, of er trappen en liften nodig zijn, waar de keuken komt en waar je personeel plaatsneemt. Zorg ook dat er genoeg ruimte is tussen de werkplekken, zodat personeel geen last van elkaar heeft. Dit is zeker belangrijk wanneer je een open space ‘kantoortuin’ wilt bouwen.
4. Goed is beter dan goedkoop
Natuurlijk is het mogelijk om een kantoor te laten bouwen dat goedkoop is. Maar je kunt veel beter kiezen voor goed, dan voor goedkoop. Goedkoop is namelijk vaak duurkoop. Zo kun je een spotgoedkoop kantoor laten plaatsen, om er vervolgens achter te komen dat het pand slecht geïsoleerd is, niet veilig is gebouwd en geen duurzame materialen bevat. Op de lange termijn leidt dit tot minder werkplezier, meer stookkosten en vooral meer zorgen.
Een kantoor bouwen hoeft niet duur te zijn. Zeker niet als je waar mogelijk prefab-bouw gebruikt en het pand verduurzaamt zodat je op de lange termijn minder energie opstookt. Maar een goed kantoor is ook geen koopje. Zorg dus dat het de investering waard is en dat je kiest voor de best mogelijke kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs.
Kantoor aan huis bouwen? Ook dat kan bij Fraanje
Niet alle ondernemers willen een groot kantoorpand laten bouwen op een industrieterrein. Er zijn ook ondernemers die als eenpitter werken en daardoor een kantoor aan huis willen bouwen of in de tuin willen plaatsen. Ook in dat geval helpt Fraanje je graag verder. We kijken samen met jou naar de mogelijkheden van je thuiskantoor en helpen je om die te realiseren.
We kunnen dit bijvoorbeeld realiseren door een aanbouw aan je huis te maken of je huis uit te bouwen. De keuze is volledig aan jou en we denken graag actief met je mee over de mogelijkheden, de prijs en de duurzaamheid hiervan.
Offerte of advies aanvragen? Fraanje staat voor je klaar
Fraanje geeft je graag op maat gemaakt advies over de bouw van je kantoor. Als aannemer zijn we van begin tot eind betrokken bij het ontwerp, de ontwikkeling, de bouw en de oplevering van je kantoorruimte. We informeren je graag over de mogelijkheden die we jou als ondernemer te bieden hebben. Benieuwd wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem contact op via de button hieronder.